OUTLINE:

Γρήγορη απάντηση: Μπορείτε να παρακάμψετε μια αντίσταση κινητήρα ανεμιστήρα

26 Sep,2023
icon211
Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ μια κατάσταση όταν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο και θέλετε να ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό, αλλά διαπιστώνετε ότι ο διακόπτης δεν λειτουργεί. Ανεξάρτητα από το πώς ανεβάζετε τον θερμοστάτη, δεν φέρνει δροσερό αέρα. Ελπίζω να μην συναντήσετε ποτέ μια τέτοια κατάσταση, καθώς μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτική. Εάν έχετε αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, ίσως αξίζει να εξετάσετε: μπορείτε να παρακάμψετε μια αντίσταση κινητήρα ανεμιστήρα; Λοιπόν, η απάντηση είναι ναι! air conditioning

 

Μέρος 1: Τι είναι μια αντίσταση κινητήρα ανεμιστήραΗ αντίσταση κινητήρα φυσητήρα είναι το εξάρτημα του κινητήρα ανεμιστήρα που ελέγχει την ταχύτητα.

 

Μπορεί να παράγει ηλεκτρονικούς παλμούς ως απάντηση στις πληροφορίες που εισάγονται στον επιλογέα ρύθμισης. Το ηλεκτρικό σήμα αυξάνεται ή μειώνεται, επηρεάζοντας τη συνολική ταχύτητα του κινητήρα του ανεμιστήρα.  

 

Όταν ανεβάζετε τον θερμοστάτη στο κλιματιστικό σας, η αντίσταση σηματοδοτεί τον κινητήρα του φυσητήρα να επιταχύνει και να φυσήξει περισσότερο αέρα. Η απόρριψή του έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. 

 

Τα ηλεκτρικά συστήματα είναι αρκετά απλά, αλλά εάν διακοπεί η ροή ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να προκύψουν προβλήματα.

 

Μέρος 2: Θα λειτουργήσει ένας κινητήρας φυσητήρα χωρίς αντίστασηΟ κινητήρας ανεμιστήρα μπορεί πράγματι να λειτουργήσει χωρίς την αντίσταση.

 

Όπως γνωρίζουμε, η αντίσταση είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της ταχύτητας του κινητήρα του ανεμιστήρα ρυθμίζοντας την τάση που του παρέχεται.

 

Θα αποδειχθεί ότι χωρίς την αντίσταση, ο κινητήρας του ανεμιστήρα μπορεί να λειτουργεί με τη μέγιστη ταχύτητα ή να μην λειτουργεί όπως αναμένεται. 

 

Μέρος 3: Μπορείτε να παρακάμψετε μια αντίσταση κινητήρα ανεμιστήραΗ απάντηση είναι ναι.

 

Όταν η αντίσταση παρακάμπτεται, ο κινητήρας του ανεμιστήρα θα λάβει σταθερή τροφοδοσία, επιτρέποντάς του να λειτουργεί στη μέγιστη ταχύτητά του. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η παράκαμψη της αντίστασης εξαλείφει την ικανότητα αποτελεσματικού ελέγχου της ταχύτητας του κινητήρα του ανεμιστήρα.

 

Η παράκαμψη της αντίστασης περιλαμβάνει την απευθείας σύνδεση της πηγής ισχύος με τον κινητήρα του ανεμιστήρα, παρακάμπτοντας το κύκλωμα ελέγχου της αντίστασης. Επομένως, η παράκαμψη της αντίστασης του κινητήρα φυσητήρα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με καλή κατανόηση του ηλεκτρικού συστήματος στο συγκεκριμένο όχημά σας.  

 

Παρακάτω είναι τα συγκεκριμένα λεπτομερή βήματα, ακολουθήστε τις οδηγίες.

 

Μέρος 4: Πώς να παρακάμψετε την αντίσταση κινητήρα ανεμιστήραΑκολουθούν 3 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρακάμψετε την αντίσταση κινητήρα ανεμιστήρα.<1> Εντοπίστε το Αντίσταση κινητήρα ανεμιστήραΣυνήθως βρίσκεται κάτω από το ταμπλό της πλευράς του συνοδηγού ή στο χώρο του κινητήρα. Βρίσκεται κοντά στον κινητήρα του ανεμιστήρα και διακρίνεται από την ορθογώνια μορφή του. 

 

blog/blower motor resistor  <2> Αφαιρέστε την αντίσταση κινητήρα ανεμιστήραΑποσυνδέστε όλα τα εξαρτήματα που περιβάλλουν την αντίσταση κινητήρα ανεμιστήρα, συμπεριλαμβανομένου του πλεξίδα AC και του αγωγού ψύξης. Χρησιμοποιώντας μια καστάνια, αφαιρέστε τα μπουλόνια που συγκρατούν την αντίσταση του κινητήρα φυσητήρα στη θέση της. Η αντίσταση του κινητήρα φυσητήρα μπορεί να αφαιρεθεί μετά την αφαίρεση των μπουλονιών. 

 

remove the blower motor resistor  <3> Εγκαταστήστε ένα καλώδιο παράκαμψηςΤο καλώδιο πρέπει να συνδεθεί με τον θετικό ακροδέκτη του κινητήρα του ανεμιστήρα και ο αρνητικός ακροδέκτης πρέπει να συνδεθεί στον αρνητικό ακροδέκτη του κινητήρα του ανεμιστήρα. Αυτό θα απενεργοποιήσει την αντίσταση και θα επιτρέψει στον κινητήρα του ανεμιστήρα να λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα. Αφού συνδεθεί το καλώδιο παράκαμψης, πρέπει να δοκιμαστεί η παράκαμψη. Εάν ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με τη μέγιστη ταχύτητα, η παράκαμψη είναι επιτυχής. Εάν όχι, οι συνδέσεις θα πρέπει να ελέγχονται και να τροποποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες.

 

bypass wire  Μέρος 5: Δεν είναι δυνατή η παράκαμψη ενός αναπληρωτή κινητήρα ανεμιστήρα; Εδώ είναι πώς να διορθώσετεΦυσικά, δεν μπορούν όλοι να πετύχουν. Εάν η παράκαμψη δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, υπάρχουν 2 μέθοδοι που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

 

Μέθοδος 1: Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε ξανά τις συνδέσεις για να βεβαιωθείτε ότι είναι όλες σωστά συνδεδεμένες.

 

Εάν οι συνδέσεις είναι στη θέση τους, τότε το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την ασφάλεια. Εάν η ασφάλεια είναι καμένη, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί για να αποκατασταθεί η ισχύς στον κινητήρα του ανεμιστήρα. blower motor fuse  Μέθοδος 2: Εάν η παράκαμψη εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ενδέχεται να χρειαστεί αντικατάσταση της αντίστασης του κινητήρα του ανεμιστήρα.

 

Αυτό επιτυγχάνεται αφαιρώντας την παλιά αντίσταση και αντικαθιστώντας την με μια νέα. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η αντίσταση αντικατάστασης έχει το ίδιο μέγεθος και τύπο με την παλιά για να εξασφαλίσετε την κατάλληλη εφαρμογή.

 

blower motor resistor Μέρος 6: Πώς να αγοράσετε ένα Resister κινητήρα ανεμιστήρα; Δοκιμάστε ChipsmallChipsmall Limited αποτελείται από μια επαγγελματική ομάδα με μέσο όρο πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διανομή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. 

 

Με την αρχή των «ποιοτικών μερών, της προτεραιότητας πελατών, της έντιμης λειτουργίας, και της προσεκτικής υπηρεσίας», η επιχείρησή μας επικεντρώνεται κυρίως στη διανομή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. 

 

Τα κύρια προϊόντα περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα κυκλώματα, αντιστάσεις, πυκνωτές, ενότητες, ποτενσιόμετρα, υποδοχές ολοκληρωμένου κυκλώματος, ρελέ, συνδετήρες και ούτω καθεξής. 

 

Για να βρείτε τις αντιστάσεις που χρειάζεστε στο Chipsmall: https://www.chipsmall.com/BigCategory/resistors.html

 

Το EndBypassing a blower motor resistor δεν είναι δύσκολο. Έτσι, πίσω στο ερώτημά μας για το αν μπορείτε να παρακάμψετε μια αντίσταση κινητήρα ανεμιστήρα; Πιστεύω ότι έχετε ήδη βρει την απάντηση σε αυτήν την ανάρτηση.
logo

Disclaimer: The views and opinions expressed by individual authors or forum participants on this website do not represent the views and opinions of Chipsmall, nor do they represent Chipsmall's official policy.

Γρήγορη απάντηση: Μπορείτε να παρακάμψετε μια αντίσταση κινητήρα ανεμιστήρα

Get the week’s best marketing content
Εγγράφομαι συνδρομητής

share this blog to:

  • twitter
  • facebook
  • linkedin

Ανάδραση

Εκτιμούμε την ενασχόλησή σας με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Chipsmall. Η γνώμη σας μετράει για εμάς! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα. Τα πολύτιμα σχόλιά σας διασφαλίζουν ότι παρέχουμε με συνέπεια την εξαιρετική υπηρεσία που σας αξίζει. Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος του ταξιδιού μας προς την αριστεία.